RESTAURANT C

Recensie

 

Het restaurant heeft eind September 2015 op de Wibautstraat 125 zijn deuren geopend. Allereerst is wat achtergrondinformatie over het restaurant wel prettig. Zo staat C vooral voor Celsius. Bij C ontdek je hoe belangrijk verschillende temperaturen voor gerechten zijn. Een en hetzelfde product kan veranderen van smaak en textuur bij bereiding op bijvoorbeeld 20 graden, 80 graden, 100 graden of 200 graden. Bij C gaat het niet alleen om het product zelf maar juist om de manier van bereiding. Ook cocktails spelen een belangrijke rol in C. Op Dinsdag 5 Juli 2016 arriveerde we om 17.45 uur bij Restaurant C in Amsterdam. Eerst namen we plaats aan de bar voor een drankje. Omdat zoals gezegd cocktails een belangrijke rol in het restaurant spelen, besloot ik om zelf een zoete cocktail te nemen. Vervolgens werden we naar onze plaats in het restaurant gebracht. Midden in het restaurant bevindt zich de grote open keuken. De tafels die hieraan grenzen heten de chef’s table en deze zorgt voor een unieke ervaring: aan de keukenbar eten en alle culinaire acties meemaken. Onze plaats was aan zo’n chef’s table met een speciaal 4-gangen menu in het vooruitzicht. Zo was het eerste gerecht een Tonijn tartaar. Deze was gebakken op 20°. Het gerecht zelf bestaat uit Yellow fin tonijn geserveerd met een ijs van curry, gepofte rijst, mango en ponzu schuim. Het tweede gerecht was sous-vide gegaard buikspek op 75°C voor 12 uur lang. Daarbij geserveerd paksoi, curry mayonaise, hoisin en seroendeng. Als derde gerecht kregen we een Steak bavette van de houtskool grill op 200°​ met daarbij verschillende bereidingen van mais (pure, poeder, popcorn), crème van zwarte knoflook en gepofte tomaat. Ondertussen kan je goed de verrichtingen in de keuken volgen en met de kok die het dichtbij staat een gezellig praatje maken over het restaurant en de bereiding van het eten. Tenslotte volgt alweer ons laatste gerecht, een Chocolade-koffie. Dit is een Chocolade mousse geserveerd met een lemoncurd koffie crème een koffie gel, basilicum ijs, Sponge van basilicum en een crisp van karamel. Na de laatste gang is het inmiddels 20.15 uur en tijd om weer huiswaarts te gaan. De conclusie van de avond is gauw gemaakt. Met een mooi uitziende zaak, vriendelijk personeel (zowel de bediening als de koks) en oogverblindende gerechten die zalig smaken was dit een zeer geslaagde ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is.

 

Kijk voor meer informatie over Restaurant C op www.c.amsterdam.

 

Recensist: Perry Krootjes

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb